Minoritatea evreiască 1996

10.03.1996, Bucureşti. Constituirea Fundaţiei Dr. Wilhelm Filderman

Are loc adunarea de constituire a Fundaţiei Dr. Wilhelm Filderman.

 

16-21.04.1996, Bucureşti. Vizita unei delegaţii a comunităţilor evreieşti din Statele Unite

O delegaţie a comunităţilor evreieşti din Statele Unite, condusă de preşedintele acesteia, Shale Stiller, a vizitat comunitatea evreiască din România.

 

08-10.07.1996, Bucureşti. Vizita unei delegaţii B'nei B'rith International

Are loc vizita unei delegaţii a B'nei B'rith International condusă de şef rabinul Danemarcei, dr. Bent Melchior. În 09.07.1996 are loc şedinţa de constituire oficială a Forumului B'nei B'rith din România. Delegaţia a avut întrevederi la Guvern cu ministrul de stat, Dan Mircea Popescu, cu secretarul general al Guvernului, Viorel Hrebenciuc, şi cu coordonatorul Consiliului pentru Minorităţile Naţionale, patriarhul Teoctist.

 

Iulie 1996, Bucureşti. Dezvelirea unei plăci comemorative în memoria dr. W. Filderman

Are loc dezvelirea unei plăci comemorative în memoria dr. Wilhelm Filderman cu prilejul atribuirii numelui său unei străzi din Bucureşti.

 

29.08.1996, Bucureşti. Întâlnirea rabinului Yehezkel Mark cu patriarhul Teoctist

Are loc o întâlnire ecumenică între rabinul Yehezkel Mark şi patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Teoctist.

 

August 1996, Bucureşti. Primul simpozion al Comisiei pentru Conservarea Monumentelor Evreieşti din România

Are loc primul simpozion al Comisiei pentru Conservarea Monumentelor Evreieşti din România, ca urmare a înfiinţării Comisiei pentru Conservarea Patrimoniului Evreiesc din România în 1995. La simpozion participă preşedintele Comisiei, academician Nicolae Cajal, arhitecţi, istorici de artă şi  reprezentanţi ai autorităţilor statului.

 

14-21.10.1996, Bucureşti. Festivalul Internaţional al Teatrelor Idiş dedicat împlinirii a 120 de ani de teatru evreiesc în România

La Bucureşti are loc Festivalul Internaţional de Teatru Idiş la care participă companii şi artişti de limbă idiş din Statele Unite, Franţa, Austria, Elveţia, Lituania, Rusia, Ucraina, Polonia şi Israel. La deschiderea evenimentului sunt prezentate numeroase alocuţiuni ale unor personalităţi ale statului.

 

18.10.1996, Bucureşti. Vizita de bun-venit a noului ambasador israelian

Noul ambasador al Statului Israel la Bucureşti, Avraham Millo, primeşte vizita de bun venit a preşedintelui FCER, academician Nicolae Cajal, şi a delegaţiei FCER.

 

03.11.1996, Bucureşti. FCER participă la alegerile parlamentare

FCER participă la alegerile parlamentare cu semnul electoral Menora, prezentând propriii săi candidaţi pentru Camera Deputaţilor într-un număr de oraşe importante din ţară. În urma alegerilor, Dorel Dorian ajunge deputat în Parlament din partea FCER, obţinând un număr de 12.746 de voturi conform rezultatelor oficiale.

 

1996, Bucureşti. Vizita unei delegaţii Joint

Are loc vizita în România a unei delegaţii Joint condusă de preşedintele acestei organizaţii, ambasador Milton A. Wolf. Delegaţia este primită în audienţă de preşedintele Ion Iliescu.