Biblioteca

Domeniile de colecţie ale Centrului de documentare se dezvoltă conform ariilor de cercetare ale ISPMN, fondul de documente cuprinzând în prezent peste 6000 de cărţi, reviste de specialitate, rapoarte şi materiale audiovizuale. Biblioteca deţine la ora actuală o bogată colecţie de literatură de specialitate despre romi (istoria romilor, romii din România, studii interdisciplinare, lingvistica limbii romani etc.), respectiv literatură în domeniul ştiinţelor sociale (sociologie, antropologie, politologie, sociolingvistică), cu accent pe relaţii interetnice, naţionalism şi etnicitate, drepturi ale minorităţilor etnice şi migraţie.

Catalogul online al cărţilor poate fi accesat selectând unul din link-urile de mai jos:

Catalog online (WebOPAC)

 

 

Biblioteca participă în proiectul naţional Anelis, în cadrul căruia pot fi accesate conținuturile următoarelor edituri de prestigiu (2018):

SAGE (Humanities & Social Sciences)

Wiley-Blackwell Journals

SpringerLink

Cambridge Journals

Oxford Journals

 

Împrumuturi din bibliotecă se pot face în zilele de luni şi miercuri între orele 10 - 15 sau zilnic pe bază de programare prealabilă. Pentru informaţii suplimentare și programări trimiteţi un e-mail la adresa: centru.doc@ispmn.gov.ro sau contactați-ne direct la numărul de telefon 0742-694-766.

Regulament de funcţionare al bibliotecii ISPMN