Home >> Historical chronologies >> Minority group chronologies >> Cronologia minorităţilor naţionale din România 1989–2015
  Cronologia minorităţilor naţionale din România 1989–2015

 

Aceste cronologii sunt primele paisprezece din seria dedicată tuturor minorităţilor cu reprezentare parlamentară, din cadrul proiectului „Schimbare de regim în domeniul politicilor faţă de minorităţi. Cronologia minorităţilor naţionale din România". Proiectul se înscrie în linia proiectelor derulate de către Institut, având drept scop realizarea unei cronologii istorice despre minorităţile naţionale. Obiectul cercetării îl constituie istoria minorităţilor naţionale din România în perioada 1989-2009. Cronologia va constitui un instrument util pentru cercetători şi pentru publicul larg în a obţine informaţii detaliate despre minorităţile naţionale din România cu reprezentare parlamentară.

ISPMN îşi doreşte să acorde spaţiu sugestiilor, comentariilor legate de cronologiile pe care le vom posta pe site-ul nostru. Acestea ne vor ajuta la completarea sau la corectarea acestor texte şi la pregătirea pentru publicare a cronologiilor. Sugestiile, comentariile Dvs. pot fi adăugate direct la „Comentarii" sau pot fi trimise pe adresa de e-mail: a.gido@ispmn.gov.ro.

Fiecare cronologie este însoţită de un material documentar (xerocopii, fotografii, broşuri, pliante etc.) întocmit de către autori. Aceste documente pot fi consultate la Centrul de documentare al ISPMN.

Opiniile exprimate în textele de faţă aparţin autorilor şi ele nu reflectă în mod obligatoriu punctul de vedere al ISPMN şi al Guvernului României.

 

Descrierea detaliată a proiectului