Lansare de carte

Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale (ISPMN) și Centrul de Studiere a Populației vă invită luni, 23 aprilie, ora 17:00, la evenimentul de lansare a volumului Departe și totuși aproape. Fragmente din viața familiilor transnaționale, de Iulia-Elena Hossu și Viorela Ducu, Editura MEGA, Cluj-Napoca, 2017.

Invitați:

Alina Branda, conf. univ. dr., Universitatea Babeș-Bolyai

Fosztó László, cercetător dr., ISPMN

 

Volumul are la bază o colecție de interviuri cu membri ai familiilor transnaționale. Interviurile au fost realizate în cadrul cercetării cu titlul Confruntarea diferenței prin practicile familiilor transnaționale, proiect finanțat de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) în perioada 2015-2017 și implementat de Centrul de Studiere a Populației, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

 

Iulia-Elena Hossu este cercetător în cadrul Institutului pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale (ISPMN) din Cluj-Napoca. În perioada 2015-2017 a fost cercetător postdoctoral în cadrul proiectului Confruntarea diferenței prin practicile familiilor transnaționale derulat de Centrul de Studiere a Populației, UBB. De-a lungul timpului a fost implicată în diferite proiecte de cercetare şi film documentar. Este interesată de antropologia vizuală, antropologia politicilor identitare și studiile de gen. Din anul 2015 colaborează cu portalul cultural LiterNet.ro unde publică cronică de film și texte scurte de beletristică.

Viorela Ducu este interesată de cercetarea subiectului familiei, în mod particular familiile mixte din punct de vedere etnic/național și familiile transnaționale. În perioada 2015-2017 a fost cercetător postdoctoral în cadrul proiectului Solidaritatea între generații în contextul migrației forței de muncă în străinătate - Situația vârstnicilor rămași acasă și cercetător principal al proiectului Confruntarea diferenței prin practicile familiilor transnaționale, Centrul de Studiere a Populației, UBB, Cluj-Napoca.

 

Lansarea va fi găzduită de Biblioteca Județeană „Octavian Goga", Compartimentul Colecții Speciale, memorie și cunoaștere locală, Sediul Central, Calea Dorobanţilor nr. 104, etajul 4 vest.

Evenimentul face parte din Seria de Seminarii de cercetare DICE-ROMA ISPMN.