Home >> Baze de date, statistici >> Filmoteca ISPMN >> 21 octombrie 2011: Seminar de film ISPMN
  21 octombrie 2011: Seminar de film ISPMN

Centrul de Documentare ISPMN vă invită vineri, 21 octombrie, de la ora 16:30 la sediul ISPMN - str. G. Muzicescu, nr. 5 - la Seminarul de film pe tematica minorităţilor. Aceste seminarii sunt menite să creeze un cadru de discuţii pentru cei interesaţi de filmul documentar, în mod special de modalităţile în care minorităţile etnice şi problematica lor sunt reprezentate în materialele vizuale. Filmul programat pentru această întâlnire este: Prin stima de sine, pentru schimbare (Towards a change through self-esteem). Film realizat de Enikő Vincze şi Tibor Schneider.

Prin stima de sine, pentru schimbare (Towards a change through self-esteem) este ultima parte a filmului realizat în cadrul proiectului Egalitate prin diferenţă. Accesul femeilor rome pe piaţa muncii şi reflectă eforturile proiectului şi ale persoanelor dezavantajate de etnie romă de a-şi soluţiona problemele prin acţiuni şi măsuri ce le asigură recunoaştere şi respect.

Proiecţia va fi urmată de o discuţie moderată de Enikő Vincze (preşedinte Fundaţia Desire) şi Gyula Kozák (cercetător ISPMN).

Lista filmelor de care dispune Filmoteca ISPMN, care pot fi vizionate în scop educativ şi de documentare în laboratorul nostru media, poate fi consultată la: http://www.ispmn.gov.ro/node/filmoteca-ispmn.