Home >> Baze de date, statistici >> Filmoteca ISPMN >> 13 octombrie 2011: Seminar de film ISPMN
  13 octombrie 2011: Seminar de film ISPMN

Centrul de Documentare ISPMN vă invită joi, 13 octombrie, de la ora 17 la sediul ISPMN - str. G. Muzicescu, nr. 5 - la Seminarul de film pe tematica minorităţilor. Aceste seminarii sunt menite să creeze un cadru de discuţii pentru cei interesaţi de filmul documentar, în mod special de modalităţile în care minorităţile etnice şi problematica lor sunt reprezentate în materialele vizuale. Filmul programat pentru această întâlnire este: ALJOŠA, regizor Meelis Muhu, 67 min.

Filmul este realizat în Estonia, în anul 2008, în baza materialelor filmate pe parcursul anilor 2005-2007. Acesta aduce în prim-plan povestea conflictului dintre naţionaliştii estoni şi rezidenţii ruşi, conflict care se construieşte şi manifestă în jurul statuii Soldatului de Bronz, unul dintre puţinele monumente sovietice care au rămas în picioare după ce Estonia şi-a câştigat independenţa în anul 1991.

Vizionarea filmului va fi urmată de o discuţie moderată de către Mihai Leaha (specialist antropologie vizuală).

Lista filmelor de care dispune Filmoteca ISPMN, care pot fi vizionate în scop educativ şi de documentare în laboratorul nostru media, poate fi consultată la: http://www.ispmn.gov.ro/node/filmoteca-ispmn.