Home >> >> Întâlnirea de inaugurare a proiectului YOUMIG
  Întâlnirea de inaugurare a proiectului YOUMIG

În perioada 29-30 mai a avut loc la Sfântu Gheorghe întâlnirea de inaugurare a proiectului YOUMIG - Îmbunătăţirea capacităţilor instituţionale şi facilitarea cooperării pentru gestionarea impactului migraţiei transnaţionale a tinerilor. Din partea ISPMN au participat cercetătorii Tamás Kiss (coordonator proiect YOUMIG) și István Gergő Székely (expert tematic în cadrul proiectului). Pe parcursul celor două zile au avut loc patru activități: un forum despre migrație cu participarea unor conducători de instituții din județul Covasna, urmat de un brainstorming în tematica migrației (ambele moderate de Tamás Kiss), un training pentru angajații consiliuli local Sfântu Gheorghe despre sursele de date existente în privința migrației și managementul acestora (susținut de István Gergő Székely), și o conferință de presă.

Comunicatul de presă elaborat de celălalt partener al proiectului din România, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe puteți citi aici (RO) sau aici (HU).

Pentru mai multe informaţii, vedeți descrierea proiectului în limba română aici sau vizitaţi pagina web a proiectului YOUMIG.